Om oss – The story

Kul att du vill läsa om vilka vi är.

Vår historia började för nästan 60 år sedan med en idé om att formblåsa vattenflaskor och dunkar – ur denna briljanta idé föddes Emballator Lifestyle. Idag designar, tillverkar och trycker vi vatten- och sportflaskor efter just ditt önskemål. Vi kan hjälpa dig med allt från en standardflaska med en enkel logotyp till ett unikt mästerverk.

Vi skapar kreativa flaskor med rätt miljötänk

Att värna om miljön och att vara miljömedvetna i vår produktion, tillverkning och våra transporter är en självklarhet för oss. Kanske är det så att vårt tydliga miljötänk beror på att tillverkningen av våra flaskor sker i natursköna Dalsland. Vi är ett företag som värnar om en sund och hållbar livsstil.

Så vad gör vi då, för att värna om miljön? Jo, tillverkningen av våra produkter har stannat kvar och sker fortfarande här i Sverige. Tack vare detta blir transporterna kortare och logistiken enklare. Alla produkter som vi tillverkar är självklart även livsmedelsgodkända och anpassade för att dricka ur. Du vet väl att vi dessutom kan tillverka alla våra produkter i bioplast?

Bioplast är en förnyelsebar råvara – som tillverkas av sockerrör istället för olja. Bioplast har exakt samma egenskaper, ser ut och känns som vanlig plast. Skillnaden är att bioplast är en förnyelsebar råvara. Bioplast kan dessutom återvinnas i det vanliga retursystemet för plast. Andelen förnyelsebar råvara (biomass), ligger på 96-98% av den färdiga produkten. Resterande procent är färgpigment om flaskan är infärgad. Vår leverantör av bioplast har odling som är certifierad enligt Code of Conduct, där en oberoende organisation har certifierat odlingarna utifrån etiska, sociala och miljömässiga aspekter, samt LCA (Life Cost Analysis).

 

Utmaningar driver oss framåt

Vi har en lång tradition, men det är ständigt nya utmaningar som driver oss framåt. För oss finns det alltid en ännu bättre vatten- eller sportflaska som inte är utvecklad och tillverkad ännu. Så har det alltid varit. Och kommer alltid att vara.

Vi har bestämt oss för att leda den här utvecklingen, vill du vara med?