Om oss – The story

För nästan 60 år sedan startade vår historia, med idén om att formblåsa dunkar och flaskor. Vi designar, tillverkar och trycker flaskor efter dina önskemål. Inte så originellt tänker du? Men för oss på Emballator Lifestyle är en flaska mer än bara en simpel trycksak. För oss är flaskor ett sätt att uttrycka sig själv, där bara fantasin sätter gränser!

Gör ett statement med en kreativ flaska
Vår ambition är att hjälpa dig att skapa något unikt, en flaska som förstärker ditt varumärke och din kunds livsstil. Vi har en stark entusiasm och en kämparglöd som leder till utveckling. Vi kan hjälpa dig att skapa vanliga standardflaskor med enkla logotyper, såväl som unika mästerverk med ett spännande uttryck. Varför inte använda flaskan som en accessoar och bära den som en del av din outfit?

Vi skapar kreativa flaskor med rätt miljötänk

Att inte tänka på miljön är inte längre något alternativ. Att värna om miljön och att vara miljömedvetna i vår produktion, tillverkning och våra transporter är en självklarhet för oss. Kanske är det så att vårt tydliga miljötänk beror på att tillverkningen av våra flaskor sker i natursköna Dalsland. En sak är i varje fall säker: samhället ställer allt högre krav på att företag och produkter ska ha en tydlig miljöprofil idag. Rätt miljötänk en självklarhet för oss på Emballator Lifestyle.

 

Så vad gör vi då, för att värna om miljön? Jo, tillverkningen av våra produkter har stannat kvar och sker fortfarande här i Sverige. Tack vare detta blir transporterna kortare och logistiken enklare. Alla produkter som vi tillverkar är självklart även livsmedelsgodkända och anpassade för att dricka ur. Du vet väl att vi dessutom kan tillverka alla våra produkter i bioplast? Bioplast är en förnyelsebar råvara – som tillverkas av sockerrör istället för olja. Bioplast har exakt samma egenskaper, ser ut och känns som vanlig plast. Skillnaden är att bioplast är en förnyelsebar råvara. Bioplast kan dessutom återvinnas i det vanliga retursystemet för plast. Andelen förnyelsebar råvara (biomass), ligger på 96-98% av den färdiga produkten. Resterande procent är färgpigment om flaskan är infärgad. Vår leverantör av bioplast har odling som är certifierad enligt Code of Conduct, där en oberoende organisation har certifierat odlingarna utifrån etiska, sociala och miljömässiga aspekter, samt LCA (Life Cost Analysis).

Utmaningar driver oss framåt

Vi har en lång tradition, men det är ständigt nya utmaningar som driver oss framåt. För oss finns det alltid en ännu bättre vatten- eller sportflaska som inte är utvecklad och tillverkad ännu. Så har det alltid varit. Och kommer alltid att vara.

Vi har bestämt oss för att leda den här utvecklingen, vill du vara med?