Framtidens vattenflaskor växer i Dalsland!

Publicerat 2017-05-29

Eller rättare sagt, där tillverkar vi dem av miljövänlig bioplast.

Bioplast är en förnyelsebar råvara – som tillverkas av sockerrör istället för olja.

Bioplast har exakt samma egenskaper, ser ut och känns som vanlig plast. Skillnaden är att bioplast är en förnyelsebar råvara. Bioplast kan dessutom återvinnas i det vanliga retursystemet för plast. Andelen förnyelsebar råvara (biomass), ligger på 96-98% av den färdiga produkten. Resterande procent är färgpigment om flaskan är infärgad. Vår leverantör av bioplast har odling som är certifierad enligt Code of Conduct, där en oberoende organisation har certifierat odlingarna utifrån etiska, sociala och miljömässiga aspekter, samt LCA (Life Cost Analysis).

Tillbaka till nyheter